ház egy vadásznak

galyatető

2017

A vadászház tervezésénél egy meglévő, Galyatetőn fekvő hétvégi ház újragondolása volt a feladat. Az épület apalprajzi mérete kicsi, ezért a terasz beépítésre kerül, így bővítve az épületet a kert felé. Az újonnan beépített épületrész azonban nem különül el a tájtól, nagy, teljesen nyitható üvegfelülettel nyit rá. A nagy üvegfelületre a vandálvédelem jegyében újragondolt acél 'rácsozat' kerül, amelyet tengelyük körül megcsavart acél lamellák formálnak. Ezek a szalagok a felső szint elé tolhatóak amikor nincs rájuk szükség. Ugyanez az acélszalag motívum jelenik meg a többi nyílászáró előtt, illetve az épület előtt kialakított új terasz és lépcső együttesénél is. A vadászház teljesen új belső kialakítást kap, fehér vakolat és fa letisztult kombinálásával. Fő szempont a logikus, egyszerű alaprajzi kialakítás, mely viszonylag sok tároló-pakoló felületet hoz létre. Ennek érdekében a válaszfalak mentén emeletmagas szekrények húzódnak, tulajdonképpen ezeken a szekrényeken át lehet közlekedni a különböző helyiségek között. Az új épületrész fekete acél anyaghasználata kontrasztot képez a meglévő rész vakolat homlokzatával.

1/7

© 2020 by MÁS